Cod în crustă de migdale cu parmezan, tartar de roșii și spanac sote, o combinație plină de savoare, culoare și sățietate.
Ingrediente
- 1,2 kg cod negru
- 200 g fulgi de migdale
- 100 g parmezan
- 1 kg baby spanac
- 200 ml ulei
- 500 g roșii
- 20 g usturoi
- 20 g busuioc
- 200 g smântână lichidă
- 300 g măsline
- 200 g unt
- 200 ml suc de sfeclă roșie
- 5 g lecitină de soia
- sare
- piper
- microplante
Mod de preparare
Codul se porționează, se condimentează cu sare și piper și se trage la tigaie .
Se trec prin blender fulgii de migdale cu parmezanul și puțin ulei, obținând o pastă omogenă.
Bucățile de cod rumenite, se așază într-o tavă și se acoperă cu pasta de parmezan și migdale.
Se dă tava la cuptor pentru 15-20 de minute, la 160 de grade.
Roșiile se opăresc în apă clocotită, se scot în apă rece cu gheață, apoi se decojesc și se toacă în cuburi și se asezonează cu sare, piper, ulei de măsline și busuioc.
Într-o tigaie, se topește untul, se adaugă usturoiul răzuit și se sotează baby spanacul.
Se adaugă spre final, smântâna lichidă și parmezan.
Măslinele se pun într-o tavă și se dau la cuptor pentru a se usca, apoi se trec prin blender și se transformă în pudră.
Zeama de sfeclă roșie și lecitina se mixează până rezultă o spumă.
Când toate preparatele sunt gata, se așază pe farfurie.
Se pune mai întâi tartarul de roșii în formă rotundă, apoi spanacul, codul gratinat, microplantele, pudra de măsline și spuma de sfeclă.