- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cod negru pane, cu sos alb și cartofi natur, trei preparate perfect asortate și cu gust asezonate.
Ingrediente
- Pentru preparare cod negru pane
- 1,2 kg cod negru
- 3 ouă
- 1-2 linguri muștar
- 50 ml bere
- sare
- piper
- făină
- ulei pentru prăjit
- Pentru sos:
- bucăți mici de pește
- sare
- piper
- 1 foaie dafin
- 50 g capere
- 2-3 cepe esalota
- un cub unt
- Pentru preparare cartofi natur:
- 1 kg cartofi albi
- apă
- sare
- 100 g unt
- 1 legătură pătrunjel verde
- Pentru servit:
- 500 g baby morcovi
- 500 g sparanghel verde
- sfeclă roșie din conservă
Mod de preparare cod negru pane, cu sos alb și cartofi natur
Preparare cod negru pane
Peștele se porționează în bucăți mai mici și se asezonează cu sare și piper. Se lasă la odihnit pentru câteva minute. Se amestecă ouăle cu muștarul, sare, piper, bere și puțină făină, până se obține o compoziție ca de șnițele. Se trec bucățile de pește prin făină, apoi prin compoziția de ouă și se prăjesc în ulei încins. Se scot pe prosoape absorbante.
Preparare sos de pește
Bucățile mici de pește, rămase în urma porționării codului, se pun la fiert în apă cât să fie acoperite. Se adaugă sare, piper, ceapa tocată mărunt și o foaie de dafin și se lasă să fiarbă până ingredientele sunt bine pătrunse. Se adaugă și caperele, apoi totul se trece prin blender, împreună cu un cub de unt. Se trece sosul prin sită, pentru a deveni fin.
Preparare cartofi natur
Cartofii se curăță de coajă și se pun la fiert în apă cu sare. Când sunt suficient de fierți, se scurge apa și se trec prin unt topit, apoi se presară pătrunjel verde tocat mărunt.
Se fierb și baby morcovii, curățați, în apă cu puțină sare și puțin zahăr și de asemeni, sparanghelul se fierbe în apă cu sare.
Toate preparatele se așază alternativ pe farfurie, iar sosul va îmbrăca frumos peștele pane.
O farfurie plină de culoare și savoare!
Panna Cotta de iaurt cu pișcoturi și sos de mentă. Un desert rafinat, gustos și foarte aromat!... Păstrăv în crustă de pesmet japonez cu mujdei, mămăliguță și salsa de legume coapte. Cum să nu adori așa combinație!...