Reteță simplă pentru iarnă de piersici. Cea mai simplă și mai gustoasă rețetă.
Ingrediente
- Piersici
- sirop de zahăr 30%(adică la 1 litru de apă se pun 300 gr zahăr)
Rețeta de zacuscă cu o vechime de peste 100 de ani, pe care puține gospodine o cunosc!
Mod de pretarare
Prima dată punem pe foc apă cu zahărul și lăsăm să dea câteva clocote,până se topește zahărul,apoi lăsăm să se răcească complet.Eu cu 2 litri apă și 600 gr zahăr am făcut 7 borcane de 600 gr.
Punem pe foc o oală cu apă.Spălăm piersicile,apoi le scufundăm 1-2 minute în apă clocotită,apoi le scoatem într-un castron cu apă rece,după care le decojim.
Tăiem piersicile în 2 sau în 4,eliminând sâmburele.
Punem bucăți de piersică(după plac) în borcanele sterilizate,apoi umplem cu sirop de zahăr rece.
Punem capacele,apoi înfășuram borcanele în prosoape de bucătărie și le punem într-o oală mare,acoperim cu apă și punem la fiert.
Lăsăm la foc mic 15-20 de minute de când începe să clocotească,apoi dăm deoparte,punem capacul la oală și lăsăm așa până se răcesc,după care scoatem borcanele,le ștergem și le depozităm în cămară.
Sursă: bucataras.ro
Cum dai GUST bucăților de pește! Acesta este secretul știut doar de cei mai buni bucătari!... Prăjitura cu mousse de dovleac și blat din fulgi de porumb cu miere...