Compot natural de caise, bun de servit la mic dejun, dar foarte bun pentru mai târziu, folosit chiar și la deserturi: tort diplomat, tarte, brioșe, etc. Rețetă simplă de compot din fructele parfumate ale verii.
Ce ne trebuie pentru rețeta Compot natural de caise
- 2 kg caise mai tari
- 200-250 g zahăr
- zahăr vanilat, câte 2 plicuri/sticlă
- apă
Iată cât de simplu preparăm rețeta Compot natural de caise
Spălăm bine caisele, le spargem în două și îndepărtăm sâmburii.
Jumătățile de caise se pun în borcane sau în sticle, îndesându-le bine.
Se adaugă câte 2-3 linguri de zahăr în fiecare sticlă și câte 2 plicuri de zahăr vanilat, apoi se completează cu apă, până aproape de filetul sticlelor. Se înfiletează capacele.
Se pun prosoape de bucătărie la baza vaselor în care se vor fierbe sticlele cu compot, se așază sticlele în vase, apoi se adaugă apă, care trebuie să ajungă până aproape de filetul acestora.
Se pun vasele la foc și se lasă 15-20 de minute, din momentul în care apa începe să fiarbă.
După stingerea focului, se lasă sticlele cu compot natural de caise în apa fiartă, până se răcesc definitiv, apoi se trec în cămară.
Tot din categoria rețetelor cu caise pentru cămară, vedeți și rețeta Dulceață de caise cu migdale, sau rețeta Nectar de caise preparat în casă,
Cu ciocolată sau sărate? Cele mai bune rețete de clătite americane... Cum se prepară coliva, după rețeta măicuțelor de la mănăstire...