Cotletele de miel au devenit favoritele iubitorilor de carne, iar dacă sunt preparate într-o crustă de muștar cu ierburi, vor fi chiar delicioase.
Ingrediente
- 5 bucăți cotlet de miel, a câte 4 costițe
- 1 legătură de tarhon proaspăt
- o legătură de pătrunjel proaspăt
- o caciulie de usturoi
- muștar Crenvuștilă
- 200 g unt
- 500 ml ulei de măsline extravirgin
- 600 g pesmet auriu
- 200 g sare de mare
- 50 g piper
- 600 g spanac
- 600 g sparanghel verde
- 1kg cartofi noi
- 3 crenguțe de rozmarin proaspăt
- 2 cubulețe knorr de vită
- 400 ml vin roșu, sec
- 2 cartofi mov
- 10 panseluțe galbene
- 100 ml oțet balsamic
- gheață
- 300 g parmezan ras
- 8 buc. baby morcov
- 100 g zahăr
- 30 g pepperoncino
- 200 g unt
- 1 l lapte
Mod de preparare
Cotletele de berbecuț se trag la tigaie până se rumenesc, apoi se ung din belșug cu muștar.
Verdeața se toacă, se amestecă cu sare, piper și pesmet, iar cu această crustă se presară cotletele de berbecuț și se dau la cuptor până sunt pătrunse sufficient la interior, încât să rămână roze.
În grăsimea rămasă de la cotlete se adaugă vinul roșu și cubulețele de knorr și se lasă să se reducă, până la consistența unui sos.
Spanacul se opărește, se scurge și se trage la tigaie în ulei aromaizat cu doi căței de usturoi striviți, adăugând și pepperoncino.
Sparanghelul se blanșează, apoi se scoate în apă rece cu gheață, după care se trage în unt.
Baby morcovii se caramelizează în 100 g zahăr.
Cartofii se curăță, se toacă în cuburi, se fierb în apă cu sare, apoi se dau la cuptor cu rozmarin și unt.
Când toate preparatele sunt gata se așază pe farfurii și se decorează cu sosul.
Cod în crustă de migdale cu parmezan, tartar de roșii și spanac sote... Gulyas de vită, un preparat unguresc ce a devenit adorat și pe plaiul românesc...