Pentru mesele Sărbătorilor Pascale, merg de minune aceste Cotlete de miel la cuptor servite cu mix de legume!
Sau poate încercați aceste Cotlete de miel în crustă de muștar cu ierburi.
Ingrediente pentru Cotlete de miel la cuptor servite cu mix de legume
- 1 kg costiţe de miel
- 300 ml vin alb demisec
- 100 ml sos de soia
- ulei
- sare
- piper
- boia iute şi dulce
- cimbru
- salvie
- 4-5 căței de usturoi
- mix de legume congelate
Mod de preparare Cotlete de miel la cuptor servite cu mix de legume
Costițele de miel se porționează și se așază într-o tavă de cuptor.
Se curăță usturoiul, se pisează cu sare și se freacă cu ulei ca pentru mujdei.
Cu acesta se ung costițele de miel, apoi se condimentează cu condimentele enumerate la ingrediente.
Se stropesc cu vinul și sosul de soia și se dau la frigider pentru 1-2 ore.
Apoi se dau la cuptorul preincălzit, în prealabil, la 200 de grade și se lasă până se rumenesc și se pătrund bine.
Se stropesc din când în când cu sosul din tavă.
Legumele se fierb în apă clocotită cu sare, apoi se scurg și se servesc cu cotletele de miel.