Ingrediente
- 12 buc creveti BLACK TIGER (marime 8/12)
- 1 kg faina
- 2 l ulei de floarea soarelui
- 1,5 kg unt OLDENBURG (82% grasime)
- sare
- piper alb
- usturoi
- 250 ml suc de lamaie LIMI
- 1 legatura patrunjel
Mod de preparare
1. Intr-o tigaie, punem untul la topit si il lasam sa se incinga.
2. Condimentam uleiul cu cativa catei de usturoi curatati si striviti pe care amestecam pentru cateva secunde.
3. Adaugam crevetii curatati si ii rumenim pe toate partile, pentru cateva minute, 5-6 mai precis.
4. Curatam restul de usturoi, il strivim si turnam sucul de lamaie peste el. Potrivim gustul cu sare, piper si presaram patrunjelul tocat marunt.
5. Adaugam acest amestec peste creveti cand ridicam vasul de pe foc.
Tigaia recomandata pentru prepararea retetei este: