Copiii vor adora aceste Crispy de pui la cuptor cu lămâie și muștar servite cu sos alb de usturoi, dar nici cei mari nu le vor refuza!
Încercați și Crispy de pui cu fulgi de porumb, sau Copănele crispy!
Ingrediente pentru Crispy de pui la cuptor cu lămâie și muștar, servite cu sos de usturoi
- 1 kg pipt de pui
- 1 gălbenuș de ou
- 1 linguriță muștar clasic
- 1 linguriță muștar cu miere
- sare
- piper
- pesmet
- 150 ml ulei
- zeama de la 1 lămâie
- Pentru sosul alb de usturoi:
- 1 căpățână usturoi
- sare
- maioneză
- 400 g iaurt cremos sau smântână
Mod de preparare Crispy de pui la cuptor cu lămâie și muștar, servite cu sos de usturoi
Se pornește cuptorul la 180 de grade.
Pietul de pui se porționează în fâșii care se stopesc cu zeamă de lămâie și se condimentează cu sare și piper. Se lasă la odihnit până se prepară compoziția de uns.
Se amestecă gălbenușul cu cele două tipuri de muștar, sare, piper, apoi se prepară o maioneză picurând ulei și mixând intens.
Fâșiile din pieptul de pui se ung bine cu maioneză, apoi se tăvălesc prin pesmet și se așază în tava tapetată cu hârtie de copt.
Se dau la cuptor pentru 20 de minute, sau până când sunt frumos rumenite.
Între timp de prepară sosul de usturoi.
Se curăță usturoiul și se pisează în mojar cu multă sare, apoi se amestecă cu maioneza rămasă, cam 1-2 lingurițe și se adaugă iaurtul cremos.
Se mai potrivește gustul cu piper alb, măcinat.
Se servesc crispy de pui cu deliciosul sos alb de usturoi.
Roșii cherry la borcan pentru iarnă, în saramură... Rețetă de crochete de cașcaval cu cartofi, perfecte printre aperitivele unei mese festive!...