Brioșele de post cu ciocolată au o textură ușor umedă și aerată, iar aromele le puteți alege după propriul gust: rom, vanilie, mentă, chiar și arome de citrice.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Muffins de post cu ciocolată:
- 150 gr zahăr
- 150 gr făină albă
- 50 gr amidon de porumb
- 200 ml lapte de cocos sau de soia
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 100 gr ciocolată amăruie
- 50 gr stafide
- 1 linguriță praf de copt
- 30 ml esență de rom
- 1/4 linguriță bicarbonat
- 1 linguriță oțet
- 1 vârf de cuțit cu sare
Rețeta Muffins de post cu ciocolată - Mod de preparare
Se pun într-un vas, pe baie de aburi: ciocolata ruptă în bucăți, zahărul, uleiul și laptele de cocos și se amestecă până când ciocolata este topită. Se lasă compoziția obțibnută la răcit, adăugând și esența de rom.
În alt vas, se amestecă ingredientele solide: făina, amidonul, sarea și praful de copt.
Citește și: Rețeta Negresă de post cu banane și glazură de ciocolată
Srafidele se hidratează în puțină apă, până se răcește ciocolata, iar bicarbonatul se stinge în oțet.
Toate aceste ingrediente se amestecă uniform, iar compoziția obținută se toarnă în forme de brioșe umplând cam 3/4 din capacitatea acestora.
Citește și: Rețetă simplă de brioșe de post cu zmeură
Se coc delicioasele Muffins de post cu ciocolată la 180 de grade, pentru 25-30 de minute, în cuptorul preîncălzit, în prealabil.
Se pot glazura cu ciocolată topită.
Spor și poftă bună!
Chifle împletite cu mac. Rețetă simplă de aluat pentru chifle.... Rețetă de urzici muntenești sau Urzici frecate cu mălai...