Blatul negresei de post cu banane este unul mai cremos și mai aromat de la bananele coapte, iar glazura de ciocolată îi desăvârșește gustul.
Ingrediente pentru rețeta de Negresă de post cu banane și glazură de ciocolată:
- Pentru blat:
- 450 făină
- 100 gr zahăr
- 100 gr cacao
- 1 linguriță praf de copt
- 1 vârf de linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 praf de sare
- 350 ml lapte de cocos
- 100 ml ulei
- 3 banane mari și coapte
- Pentru glazură:
- 300 gr ciocolată de post
- 1 linguriță ulei
- 30 ml lapte de cocos
Mod de preparare pentru rețeta de Negresă de post cu banane și glazură de ciocolată
Se pornește cuptorul la 180 de grade.
Se pun într-un blende,r bananele decojite și rupte în bucăți, împreună cu laptele de cocos și zahărul și se transformă în piure cremos. Apoi se adaugă uleiul și se amestecă.
Într-un vas, se amestecă făina cu cacaua, sarea, praful de copt și bicarbonatul.
Citește și: Rețeta Negresă de post cu aromă de cafea și nuci
Se amestecă ingredientele solide cu compoziția din vasul blenderului și se omogenizează bine. Va rezulta un aluat de negresă cu banane, cremos, de textura unei smântâni mai consistente.
Aluatul pentru negresa de post cu banane se întinde într-o tavă de aproximativ 20/30 cm care se dă la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.
Citește și: Rețeta Negresă de post cu unt de arahide
După coacere, se lasă negresa de post cu banane să se răcească, se porționează și se glazurează cu ciocolată.
Pentru glazura de ciocolată, de post, se topește la bain marie ciocolata ruptă în bucăți, amestecată cu laptele de cocos și uleiul.
Se lasă să se tempereze ușor, apoi se întinde peste bucățile de negresă.
Rețetă de friptură din coaste de vițel cu salată de fasole roșie și salată verde - Reţeta lui Vlăduţ... Cum facem lipii pentru hummus sau shaorma acasă? Rețetă de lipii libaneze, simplă cu reușită sigură!...