Rețeta noastră de dulceață fără fierbere va păstra căpșunele întregi, dar și vitaminele și nutrienții din fructe. Această dulceață este foarte gustoasă și se poate folosi la decorarea torturilor sau servită cu înghețată și dulceață.
Ingrediente dulceață de căpșune fără fierbere
- 2 kg căpșune;
- 1 kg zahăr;
- 300 ml apă.
Mod de preparare
- Spălăm bine căpșunele sub jetul de apă și le curățăm codițele
- Lăsăm căpșunele într-o strecurătoare pentru a se scurge excesul de apă
- Fierbem într-o tigaie apa cu zahărul. Da, ai văzut bine! În tigăile Regis Stone Copper Pans poți face chiar și dulceață sau mămăligă. Siropul trebuie să fiarbă 5-7 minute, până când se va îngroșa ușor
- Siropul fierbinte îl vom turna peste căpșune. Acoperim cu un capac tigaia și lăsăm compoziția să se răcească.
- Căpșunele proaspete îți vor lăsa suc, iar siropul va deveni destul de lichid
- Strecurăm iar căpșunele și le punem deoparte. Punem siropul scurs la foc mediu, pentru 5-7 minute
- Repetăm procedura și punem din nou căpșunele într-un vas și turnăm deasupra siropul fierbinte.
- Lăsăm căpșunele să se răcească complet.
- Putem pune dulceața în borcane sterilizate
O rețetă de dulceață foarte gustoasă, rapidă și intens colorată. Fără conservanți sau alte bazaconii. Ca pe vremea bunicii.
Poftă bună!
Rețeta Bougatsa cu vanilie. Rețetă de plăcintă grecească... Mâncare machidonescă de te lingi pe degete. Piperchi țârgâsiti, o rețetă delicioasă din bucătăria tradițională aromână...