a1.ro îţi prezintă reţeta celei mai gustoase ciorbe săseşti cu hrean, una păstrată din generaţie în generaţie în familiile tradiţionale din Mărginimea Sibiului.
Aveţi nevoie de:
un morcov,
o ceapă,
6 cartofi mijlocii,
2 linguri mari de hrean ras,
2 linguri de oţet, cimbru şi sare.
Mod de preparare:
Se fierbe apa şi apoi se pune morcovul, ras pe răzătoarea mică, şi ceapa tăiată în cubuleţe. Se fierb timp de 15 minute şi apoi se adaugă cartofii tăiaţi în cubuleţe. Se mai fierb 15 minute. Apoi se adaugă sare după gust şi hreanul ras, cimbrul şi oţetul. Ciorba se serveşte cu ardei iute.
Nelipsită din meniurile restaurantelor cu specific săsesc, supa de cartofi cu tarhon este uşor de preparat şi are o savoare deosebită.
Sursă foto: Ţăranca Urbană