Rețeta de pește la cuptor cu muraturi și brânză sărată a fost preparată în emisiunea Chefi la cuțite, de concurentul Marian Istrate. un designer vestimentar.
Ingrediente pentru rețeta de pește la cuptor cu muraturi și brânză sărată:
- 2 kg pește, șalau sau crap
- 600 g castraveți murați
- 600 g roșii
- 700 g brânză sărată
- 250 ml vin alb demisec
- 300 ml ulei
- Sare și piper
- condimente pentru pește
- 300 g făină alba
Mod de preparare pentru rețeta de pește la cuptor cu muraturi și brânză sărată
Se curăță peștele, se porționează, se asezonează cu condimente pentru pește și se dă prin făină.
Se rumenește în tigaie pentru 2-3 minute apoi se așază în tavă. Se adaugă 250 ml vin alb.
Citește și: Gătește pește fără miros în casă! Rețetă de pește la cuptor, simplu si rapid! Se face imediat
Castraveții murați și roșiile se taie cubulețe și se pun la fiert întro oală până dau în clocot, apoi se adaugă peste peștele din tavă.
Se rade brânză sarată deasupra și se dă tava la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, timp de 30-35 minute, până când brânza va avea o culoare aurie spre maroniu.
Poate fi servit cu un pahar de vin alb demisec
O rețetă de desert cu care n-ai cum să nu impresionezi orice musafir: Rețeta Lava cake sau Vulcan de ciocolată... Aripi de curcan dulci picante cu orez basmati și sos gorgonzola...