Antena Căutare

Cum preparăm o aromată și cremoasă înghețată de pepene galben!

Foarte aromată și delicioasă, cu o culoare plăcută, această înghețată de pepene galben, merită preparată acum când piața abundă de pepeni galbeni!

Înghețată de pepene galben

Foarte aromată și delicioasă, cu o culoare plăcută, această înghețată de pepene galben, merită preparată acum când piața abundă de pepeni galbeni!

Puteți combina rețeta de Înghețata de pepene galben cu aceste Trei rețete de înghețată simple și delicioase, cu care te poți delecta vara toată


Ingrediente pentru înghețată de pepene galben

Articolul continuă după reclamă
  • 1 kg pepene galben de tip banană
  • 300 g lapte condensat
  • zeama de la 1 lămâie
  • 200 ml frișcă lichidă
  • topping de lămâie pentru servit
  • napolitane, pentru decor
  • căpșuni, pentru decor

Mod de preparare înghețată de pepene galben

Curățăm pepenele și îl tăiem în cuburi pe care le stropim cu zeamă de lămâie, pentru a nu oxida și pentru a li se intensifica culoarea.
Mixăm frișca lichidă până devine doar ușor fermă.
Punem în recipientul unui blender pepenele galben și laptele condensat.
Blendăm ingredientele până se transformă într-o pastă uniformă și cremoasă.
Adăugăm, apoi, 150 g frișca ușor mixată și din nou blendăm până la omogenizare, mărind treptat viteza.
Transferăm compoziția de înghețată în caserole cu capac și le dăm la congelator până când înghețata este perfectă pentru a fi servită, aproximativ 4-5 ore.
Amestecăm înghețata din 30 în 30 de minute, de trei ori.
Trebuie amestecat în ea pentru a nu se forma acele cristale de gheață.
Înainte de servire, scoatem caserolele din frigider și le lăsăm 15 minute la temperatura camerei, pentru a se dezgheța ușor și a putea porționa înghețata.

Servim înghețata de pepene galben decorată cu restul de frișcă rămasă, cu un topping de lămâie pentru un plus de gust dar și contrast de culoare, napolitane, căpșuni, sau ce ne poftește inima.

Pere în aluat, umplute cu miez de nucă. Un desert cu care veți cuceri orice gurmand!... Conserve pentru iarnă: Pastă de roșii cu ardei copți, perfectă pentru sosuri...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x