Antena Căutare

Cum putem îmbunătăți gustul unei omlete, pentru un mic dejun plin de savoare și culoare! Jamie Oliver ne propune omletă cu brânză, salată de roșii și sos chili.

Te-ai săturat de gustul rețetei clasice de omletă? Jamie Oliver ne propune să testăm gustul omletei cu brânză, asezonată cu sos chili și salată de roșii. O nebunie-n farfurie, de arome și culori!

Te-ai săturat de gustul rețetei clasice de omletă? Jamie Oliver ne propune să testăm gustul omletei cu brânză, asezonată cu sos chili și salată de roșii. O nebunie-n farfurie, de arome și culori!

Ingrediente

  • Pentru omletă:
  • 3 ouă medii
  • sare
  • piper
  • 1 linguriță lapte
  • puțină brânză rasă
  • 25 g unt
  • Pentru salată:
  • roșii cherry multicolore
  • roșii obișnuite
  • frunze de busuioc
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline extravirgin
  • Pentru sosul de chili:
  • 3 ardei iuți, multicolori: roșu, verde, galben
  • 1 praf sare
  • ulei de măsline extravirgin
  • zeamă de lămâie

Mod de preparare omletă cu brânză, salată de roșii și sos chili

Preparăm mai întâi salata de roșii

Tăiem roșiile în felii și le așezăm frumos pe farfurie, intercalate cu frunze de busuioc, creând o armonie de culori. Presărăm sare și puțin piper peste ele și le stropim cu ulei de măsline.

Preparăm sosul de chili

Îndepărtăm codițele ardeilor, îi tăiem în două, longitudinal și cu o linguriță, răzuim nervurile și semințele. Îi tocăm apoi mărunt de tot și îi punem într-un bol. Presărăm sare și piper peste ei, apoi adăugăm ulei de măsline extravirgin și zeamă de lămâie.

Acum ne putem ocupa de omletă.

Amestecăm ouăle cu un praf de sare și unul de piper. Adăugăm și puțin lapte. Punem tigaia antiaderentă la încins și topim untul în ea. Când untul este complet toput, adăugăm compoziția de ouă. Lăsăm omleta să prindă o ușoară crustă pe dedesupt, apoi, cu o spatulă o amestecăm ușor, pe alocuri, să creăm niște spații unde se va răsfăța brânza. Lăsăm omleta să se rumenească din nou la bază, apoi radem puțină brânză tare peste ea și cu paleta o pliem pe jumătate, astfel ca brânza să rămână în interior.

Răsturnăm omleta peste salata de roșii, iar cu un cuțit ascuțit o crestăm ușor pe mijloc, făra a străpunge și partea de jos și creăm o alveolă unde turnăm puțin sos de chili.

Să vă fie de folos!

Salată de couscous cu legume proaspete și piept de pui, în stil grecesc. O sursă excelentă de proteine, pentru aportul e... Tort cu ciocolată și caramel sărat. Rețeta lui Jamie Oliver...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x