Indiferent de maniera în care urmează să le gătești, este important să ții cont de câteva aspecte!
Ouăle par uşor de preparat, dar fiecare reţetă ascunde secretul ei, aşa că ar fi bine să ne ghidăm după specialişti şi să evităm clasicele greşeli.
TOATE SFATURILE LE PUTEŢI GĂSI PE OBSERVATOR.TV
Ouă fierte
Cei mai mulţi pun ouăle în apa fierbinte imediat după ce le scot din frigider. Indicat e să pui ouăle într-o oală cu apă rece, apoi să pui oala pe aragaz la foc mare. După ce apa fierbe bine, oprește aragazul și acoperă oala cu un capac. Dacă vrei ouă moi, lasă-le să stea 4 minute, iar pentru ouă tari, 10 minute.
Omletă
Nu găti ouăle la foc mare, deoarece va dura mai mult până vei termina micul dejun, însă este de preferat să faci ouăle jumări pe foc mic pentru a evita uscarea lor. Nu adăuga lichid, deoarece smântâna, laptele sau apa nu vor face ca reţeta să fie mai gustoasă. Ouăle trebuie bătute mult timp. Ouăle se condimentează doar la final.