Dacă ți-e poftă de o porție delicioasă de pește, atunci învață cum să pregătești o rețetă simplă, rapidă și gustoasă, cu ingrediente puține! Fileul de somon cu garnitură de cartofi natur și sos de muștar cu miere e genul de mâncare ce poate fi făcută în jumătate de oră, dându-ți însă senzația că te răsfeți cu un preparat rafinat!
Nu ai nevoie de multe ingrediente, dar cu siguranță gustul te va cuceri instant!
Ca să pregătești cea mai bună rețetă de file de somon la tigaie cu cartofi și sos de muștar cu miere vei avea nevoie de câteva ingrediente:
- Somon (neapărat cu parte de piele)
- cartofi
- muștar
- lămâi
- miere (sau zahăr, dacă nu ai miere)
- Mirodenii: rozmarin, mentă uscată la plic, tarhon,cimbru, busuioc, sare, piper
- ulei de măsline
Cum se face cea mai bună rețetă de file de somon la tigaie, cu cartofi natur și sos de muștar cu lămâie?
Se iau bucățile de somon și, pe partea unde are pielea (partea albastră, nu roz) se unge bine cu ulei de măsline și apoi se presară amestecul de mirodenii (busuioc, rozmarin, tarhon, cimbru, mentă uscată) până ce pielea este complet acoperită. Acesta este patul de mirodenii. Se încinge o tigaie și se așează feliile de pește. Noi am ales să folosim o tigaie Regis Stone Copper Griddle Pan, fiindcă deși nu folosim ulei, bucățile de somon nu se lipesc.
Între timp fierbem cartofii cuburi și facem sosul din câteva lingurițe de muștar cu una de miere, totul amestecat cu un strop mic de ulei de măsline și suc de lămâie.
Când peștele e gata se pune totul frumos pe farfurie, se asezonează cu sare și piper după gust și se savurează!
În plus, baby union (ceapă mică murată) sau sparanghel murat. Găsești în hypermarketuri, la raionul de produse murate.
Noi am ales să folosim tigăile din gama Regis Stone fiindcă au un triplu strat special, antiaderent, ce conferă efectul de piatră încinsă. Bucățile de pește, deși aveau un strat generos de condimente și nu am folosit ulei, nu s-au lipit și s-au pregătit în sucul propriu, sănătos și gustos!
Tigaia Regis Stone Copper Griddle Pan are baza din oțel inoxidabil, lucru ce permite distribuirea uniformă a căldurii. Ingredientele se gătesc fără ca tu să ai grija că trebuie să verifici preparatul. Mai mult decât atât, stratul special antiaderent previne lipirea, așa că nu mai trebuie să dai bani mulți pe soluții de curățat urmele de arsură și nici nu vei mai face fum în bucătărie! Ce altceva îți mai poți dori de la o tigaie, mai ales că nu mai trebuie să folosești ulei? Gătești sănătos și gustos, fără calorii?
Chiar și concurenții emisiunii „Chefi la cuțite” s-au convins de cât de simplu este să gătești în aceste tigăi, în care poți găti fripturi delicioase și zeci de alte mâncăruri savuroase, fără strop de ulei!
Conserve pentru iarnă. Gogoșari umpluți cu salată de varză la borcan... Limbă de vită cu măsline și praz. Un preparat oltenesc foarte apreciat....