Putem prepara spuma de căpșuni în trei moduri, folosind trei tipuri de bezea: bezea franțuzeazcă, bezea italiană și bezea elvețiană.
Vlăduț a preparat de această dată bezea elvețiană, acea bezea în care albușurile se bat pe baie de aburi pentru a fi ușor gătite.
Bezea franțuzească este clasica bezea pe care o preparăm și la blaturile de pandișpan, adică mizând albușurile crude cu zahărul.
Iar bezea italiană, este bezeaua în care albușurile se bat cu sirop fierbinte de zahăr.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Spumă de căpșuni cu bezea elvețiană:
- 200 gr albuș de ou
- 400 gr zahăr pudră
- 1 praf de sare
- 5 gr gelatină
- 2 linguri de apă
- 250 gr căpșuni
Cum procedăm pentru a prepara rețeta Spumă de căpșuni cu bezea elvețiană
Se pune un vas cu apă pe foc, iar deasupra lui, fără a atinge apa, se pune un alt vas cu albușurile.
Se mixează albușurile presărate cu sare, deasupra apei care fierbe, până devin cristaline. Se adaugă, treptat, zahărul și se mixează intens până se obține o bezea fermă.
Gelatina se hidratează în puțină apă, se diluează și se amestecă cu bezeaua de albușuri fierbinte. Se lasă bezeaua să se tempereze.
Citește și: Rețeta Spumă de căpșuni cu bezea italiană
O parte din căpșuni se trec prin blender, iar o parte se taie în cuburi și se adaugă încorporează ambele variante în bezeaua de albușuri, realizând astfel o spumă de căpșuni delicioasă și frumos colorată.
Se toarnă spuma de căpșuni în cupe și se dă la rece pentru cel puțin 30 de minute, înainte de a fi servită.
Spor și poftă bună!
Pentru mai multe detalii și sfaturi de la Vlăduț, accesați materialul video de mai jos, din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani: