Curry de pui cu legume trase la tigaie, un preparat delicios, foarte aromat, cu o textură cremoasă de la diversitatea de ingrediente ce se combină armonios și dau un gust perfect.
Ingrediente pentru rețeta Curry de pui cu legume trase la tigaie:
- 1 lingură ulei
- 2 linguri pastă de curry Panang
- 1 lingură unt
- 2 kg piept de pui
- 1 ceapă mică
- 2 ardei grași, roșii
- 2 lingurițe de ghimbir proaspăt ras
- 4 căței de usturoi, tocați mărunt
- 2 cutii de lapte de cocos
- 2 lingurițe amidon de porumb
- 1lingură zahăr brun
- 1 lingură sos de pește
- 1 lingură suc de lămâie
- frunze de busuioc
- orez fiert
Mod de preparare pentru rețeta Curry de pui cu legume trase la tigaie:
Spălăm legumele, le curățăm și le tăiem în fâșii, după caz. Încălzim uleiul la foc mediu, într-o tigaie mare antiaderentă. Călim ceapa timp de 2 minute, apoi adăugăm ardeii grași, fasolea verde, usturoiul si ghimbirul si se călesc încă 2 minute.
În altă tigaie topim untul și adăugăm pasta de curry. Amestecăm timp de 1 minut, apoi adăugăm laptele de cocos. Desfacem amidonul în puțin lapte de cocos, rece și îl adăugăm în tigaie.
Citește și: Curry indian de pui și creveți cu orez basmati
Apoi adăugăm bucățile din piept de pui, sucul de lămâie și frunzele de busuioc.
Fierbem totul timp de 10-15 minute sau până când pieptul de pui nu mai este roz și sosul începe să se îngroașe.
Asezonăm, după gust cu sare, piper, zeamă de lămâie, sos de pește, apoi adăugăm legumele trase la tigaie și le mai fierbem împreună 1-2 minute.
Citește și: Rețeta Pui în stil Thai cu legume și orez
Servim curry de pui cu legume trase la tigaie, alături de orez fiert, sau putem prepara paste în loc de orez.
Spor la preparat rețeta Curry de pui cu legume trase la tigaie și poftă bună!
Crochete de dovlecei. Rețetă de gustări simple de vară... Dulceață de ardei iute. Cea mai bună rețetă pe care să o prepari acasă...