Căutare Live

De Florii, va fi dezlegare la pește! Rețeta dobrogeană de SARMALE DE PEȘTE! Sunt mai bune ca cele tradiționale!

Rețeta dobrogeană de SARMALE DE PEȘTE mrită încercată mai ales de Florii, când e dezlegare la pește. Vor ieși chiar mai bune decât cele tradiționale! 

Rețeta dobrogeană de SARMALE DE PEȘTE mrită încercată mai ales de Florii, când e dezlegare la pește. Vor ieși chiar mai bune decât cele tradiționale!

Ingrediente

1 varză potrivită
1 kg crap dezosat
200 g peşte afumat
100 g orez
3 cepe mici
4 linguri ulei
sare
piper măcinat şi boabe
cimbru
mărar
foi de dafin
240 ml vin alb
240 ml suc de roşii
Pentru decor
felii de lămâie
pătrunjel tocat

Mod de preparare

Tai ceapa mărunt şi o căleşti în puţin ulei. Între timp, toci peştele afumat şi carnea de crap. Într-un bol mare, amesteci ceapa călită cu carnea tocată, condimentezi cu piper şi dacă e nevoie presari sare, apoi adaugi mărar şi cimbru, după gust, şi orezul spălat în prealabil.

Alegi frunzele de varză pentru sarmale, iar restul le toci fideluţă. Le umpli cu compoziţia din carne de peşte şi le strângi bine la capete, ca să nu se desfacă. Ungi oala cu ulei şi aşezi un strat de varză tocată. Pui, după gust, piper boabe, mărar sau cimbru, aşezi sarmalele în cerc şi le acoperi bine cu varză tocată, adăugând câteva foi de dafin. După ce aşezi ultimul strat de varză, torni vinul, apă şi, la final, sucul de roşii. Laşi sarmalele să fiarbă la foc mic câteva ore, până când s-au pătruns bine. Le serveşti calde, alături de câteva feliuţe de lămâie şi pătrunjel tocat.

Clătite umplute cu banane, la cuptor, cel mai simplu și delicios desert din lume! Rețeta e gata în 20 de minute!... Cea mai bună rețetă de pască cu ciocolată, FĂRĂ brânză! E timpul să te răsfeți așa cum meriți!...
Ultimele știri