Deliciu asiatic, chiar la tine în bucătărie! Cum se face rețeta de porc cu legume în stil chinezesc

Vrei să îți diversifici meniul cu preparate ceva mai exotice, dar totuși nu vrei să dai bani mulți la restaurant? Atunci încearcă o rețetă cu adevărat delicioasă de porc cu legume în stil chinezesc! Se face imediat, cu câteva ingrediente pe care le găsești la orice magazin!

Vrei să îți diversifici meniul cu preparate ceva mai exotice, dar totuși nu vrei să dai bani mulți la restaurant? Atunci încearcă o rețetă cu adevărat delicioasă de porc cu legume în stil chinezesc! Se face imediat, cu câteva ingrediente pe care le găsești la orice magazin!

Mâncarea românească e delicioasă, dar uneori poți simți nevoia să încerci și rețete diferite din alte culturi. Dacă vrei să savurezi o mâncare chinezească sănătoasă și aromată, atunci tot ce ai de făcut este să pregătești o tigaie wok și câteva ingrediente.

Pentru a pregăti rețeta de porc cu legume în stil chinezesc ai nevoie de următoarele ingrediente:


  • pulpă de porc
  • ardei (roșu, verde, galben, după preferință)
  • morcovi
  • broccoli
  • fasole verde
  • sos dulce-picant (sweet chili)
  • o lingură de unt
  • susan (opțional)
  • sare și piper

Cum se pregătește rețeta de porc cu legume în stil chinezesc?

Pentru ca lucrurile să fie extrem de simple, noi te sfătuim să folosești o tigaie wok, în care poți pregăti rapid și simplu această rețetă.

Carnea de porc se taie în formă de cuburi sau fâșii și se pune la rumenit în unt. Adăugăm apoi legumele (ardei, broccoli, fasole verde, morcovi sau orice altă combinație dorim) tăiate fâșii.

Când acestea devin moi și suculente presărăm sare, piper și niște sos dulce-picant și puțin susan, dacă dorim să dăm un plus de savoare!

Așa cum am demonstrat mai sus, rețeta se face simplu și rapid, fără prea multe ingrediente sau bătăi de cap. Noi am ales să folosim o tigaie Regis Stone Wok, cu efect de piatră încinsă! Legumele și-au păstrat culoarea vie și substanțele nutritive, iar carnea nu s-a lipit deloc, deși nu am folosit ulei.

Totul se datorează învelișului special, antiaderent, pe care îl are tigaia Regis Stone Wok. Nu mai trebuie să amesteci frecvent de teama urmelor de arsură și nici nu mai e nevoie să te chinui cu soluții de curățat. Mâncărurile se gătesc ușor și alunecă din tigaie direct în farfurie!

În plus, produsele din gama Regis Stone oferă o calitate superioară față de tigăile ceramice, fiindcă sunt mult mai rezistente la zgârieturi și mai durabile.

Nu uita! Poți câștiga și tu o astfel de tigaie! Intră pe pagina de concurs a emisiunii „Chefi la cuțite”, răspunde la o întrebare și asta e tot! Gătitul devine o adevărată plăcere atunci când ai un ajutor de nădejde în bucătărie! Concurenții din acest sezon al show-ului culinar „Chefi la cuțite” folosesc doar tigăi de la Regis Stone, ce îi ajută să își demonstreze din plin talentul în bucătărie!

Ultimele știri