O combinație de gusturi și arome deosebite într-un desert interesant: „Floating island” cu cremă anglaise servit cu caramel și migdale crocante!
Ingrediente pentru „Floating island”
- 1 l smântână pentru frișcă cu 35% grăsime
- 10 ouă
- 2 păstăi de vanilie
- 750 g zahăr
- 200 g fulgi de migdale
- 1 caserolă flori comestibile
- 2 lime
- 500 g zmeură
- 500 g mure
- 1 l lapte
- sirop de nucă de cocos
- 100 g unt
- 30 g amidon
Mod de preparare „Floating island”
Se separă albușurile de gălbenușuri, iar albușurile se mixează spumă cu 250 g zahăr până rezultă o bezea fermă.
Galbenușurile se amestecă cu 250 g de zahăr până acesta se dizolvă.
1 l de smântâna se pune într-un vas de inox cu pereți dubli, se adaugă semințele de la un baton de vanilie și se încălzește până la temperatura de 70 de grade, apoi se adaugă din bezea, cu lingura. Se lasă bezelele să fiarbă până se ridică la suprafață, apoi se scot în alt vas.
Se prepară sosul Anglaise combinând gălbenușurile cu smântâna și laptele, pe foc, până se atinge temperatura de 87 grade.
Se caramelizează 250 g zahăr, apoi se adaugă untul și se amestecă până se lichefiază.
Se adaugă 1 l de smântâna pentru frișcă, semințele de la o păstaie de vanilie, amidonul și siropul din nucă de cocos și se fierbe sosul caramel până devine consistent.
Migdalele se caramelizează ușor într-o tigaie.
Se așază bezelele pe farfurii, apoi sosurile și se decorează cu fulgi de migdale și fructe proaspete.
Snowboll - Un delicios bulgăre de cocos cu migdale și ciocolată... Carne de crocodil în lapte de cocos cu pastă de creveți și chili...