Prăjitura cu mălai și portocale este una dintre cele mai aromate prăjituri, cu care vă puteți încânta lejer familia.
Jamie Oliver ne învață cum să preparăm Orange polenta cake!
Ingrediente
- 10 portocale
- 250 g miere naturală
- 200 ml ulei
- 3 ouă mari
- 200 g migdale
- 100 g mălai fin
Mod de preparare Orange polenta cake
Preîncălziți cuptorul la o temperatură de 160 ° C .
Ungeți o formă de tort de 20 cm cu ulei de măsline, apoi tapetați baza cu hârtie de copt, pe care de asemeni, o ungeți cu ulei.
Stoarceți sucul de la 3 portocale ( să fie aproximativ 100 ml) și puneți-l într-o tigaie.
Adăugați 100 g de miere și fierbeți până când se îngroașă și se reduce consistent, apoi dați siropul la rece.
Amestecați 200 ml ulei de măsline cu restul de 150 g de miere timp de 2 minute pentru a se omogeniza.
Mixați ouăle timp de 2 minute, apoi adăugați siropul de miere cu portocale.
Opriți mixerul, apoi adăugați migdalele mocinate, mălaiul și sucul de 1 sau 2 portocale (aproximativ 50ml).
Se toarnă compoziția în forma de copt și se coace timp de 40 până la 50 de minute, sau până când se rumenește frumos.
Se lasă să se răcească timp de 10 minute în formă, apoi se scoate pe un platou.
Se însiropează cu suc de portocale, apoi se poate porționa și servi cu mare poftă.
Să vă fie de folos!
Cum să pregătești un chec frumos și delicios în formă de șah! Rețetă pas cu pas by Jamie Oliver... Rețeta secretă a lui Chef Florin Dumitrescu de pui crocant și aromat! Se face imediat și succesul e garantat!...