Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Film animatie: 101 dalmatieni

Chefi la cuțite

SEZONUL 7 | INTEGRAL

Dulceață naturală de afine, cea mai potrivită pentru papanași, cheesecakes, sau clătite.

Afinele, printre fructele de pădure cele mai bogate în antioxidanți și vitamine, sunt preferatele gospodinelor pentru preparat gemuri, dulcețuri, băuturi, dar și deserturi. Cel mai frecvent preparat este delicioasa dulceață de afine, perfectă pentru papanași, clătite, tarte, sau cheesecakes.

Dulceață naturală de afine

Afinele, printre fructele de pădure cele mai bogate în antioxidanți și vitamine, sunt preferatele gospodinelor pentru preparat gemuri, dulcețuri, băuturi, dar și deserturi.
Cel mai frecvent preparat este delicioasa dulceață de afine, perfectă pentru papanași, clătite, tarte, sau cheesecakes.

Rețata Dulceață naturală de afine - Ingrediente


  • 1 kg afine
  • 800 g zahăr
  • zeama de la o lămâie

Rețeta Dulceață naturală de afine - Preparare

Curățăm afinele de codițe și frunzulițe, le spălăm bine, le scurgem și le punem în vasul în care vom prepara dulceața, împreună cu zahărul. Le amestecăm bine cu zahărul, scuturând vasul și le dăm la frigider pentru minim 6 ore, pentru a se forma sirop.

Punem vasul cu afinele la foc mediu până încep să fiarbă și înlăturăm spuma care se formează. Lăsăm afinele să fiarbă maxim 10 minute din momentul în care au atins punctul de fierbere. În ultimele 5 minute adăugăm și zeama de lămâie care are rolul de a împiedica cristalizarea, în timp, a dulcetii.

Turnăm dulceața naturală de afine fierbinte în borcanele sterilizate, inchidem capacele și le învelim în pături. Le lăsăm așa până se răcesc, apoi le trecem în cămară.

Citiți și articolul Dieta cu afine!

Vedeți și rețeta Dulceață de fructe de soc!


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite - sezonul 7 se văd exclusiv pe AntenaPlay ⏩ https://antenaplay.ro/chefi-la-cutite-sezonul-7. Disponibil pe SmartTV, smartphone, tabletă sau computer. Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>

🔵 INSTALEAZA APLICATIILE ANTENAPLAY
Android / iOS / Smart TV - Afla daca televizorul tau e compatibil
Like pe Facebook /  Follow pe Instagram / Subscribe pe YouTube