Ingrediente:
- 800 gr filé de nisetru
- 500 gr oase de pește/spinare
- 400 gr hribi
- 400 gr gălbiori
- 300 gr ceapă albă
- 1 kg țelină
- 500 gr morcov
- 500 gr păstârnac
- 100 gr usturoi
- foi de dafin
- 20 gr boabe de piper negru
- 50 gr tarhon murat
- 400 gr lămâie
- germeni și micro verdețuri pentru decor
- ulei de măsline
- sare de mare
Mod de preparare:
Se porționează filé-urile de pește. Oasele de pește se opăresc de 2 ori și se schimbă apa de la ele.
Legumele se curăță și se taie în cuburi de dimensiuni potrivite.
Într-o oală se pun la fiert : oasele de pește, legumele cuburi, boabele de piper, foile de dafin și usturoiul. Se fierb aproximativ 30 minute. Când supa este gata, se strecoară și se pune din nou pe foc, de data această cu ciupercile de pădure. Se mai fierb aproximativ 5 minute.
Între timp peștele se asezonează, se pune într-o tavă cu putină apă, zeama de la jumate de lămâie și o lingură de ulei de măsline. Se dă la cuptorul preincins aproximativ 15 minute, la 120 grade.
În momentul servirii se asază filé-urile de pește în centrul farfuriei, apoi se adaugă bucăți de ciuperci și cuburi de legume. La urmă se adaugă consommé-ul de pește. Se decorează cu germeni.
Poftă bună!
Rețetă pregătită de Danci Ovidiu.