Friptură cu sos alb și ciuperci, un deliciu pe care trebuie să-l încerci! Se face imediat, cu doar câteva ingrediente

Te-ai săturat de mâncărurile obișnuite sau de timpul pierdut în bucătărie? Scapă de rutină și hai să încercăm o super rețetă de friptură cu sos alb și ciuperci! Rezultatul va fi unul savuros!

Te-ai săturat de mâncărurile obișnuite sau de timpul pierdut în bucătărie? Scapă de rutină și hai să încercăm o super rețetă de friptură cu sos alb și ciuperci! Rezultatul va fi unul savuros!

Dacă vrei să îți răsfeți simțurile cu o mâncare delicioasă și ușor de pregătit, atunci dă o fugă la magazin, ia cele necesare și hai să pregătim ceva cu adevărat special, de care te vei îndrăgosti imediat.

Pentru a pregăti rețeta de friptură cu sos alb și ciuperci vei avea nevoie de câteva ingrediente:


  • felii de mușchi de porc (sau vită)
  • 100 gr smântână
  • ceapă
  • 150 ml vin alb
  • două linguri unt
  • mărar sau pătrunjel
  • o lingură sau două de făină
  • una/două conserve de ciuperci
  • sare și piper

Cum se pregătește rețeta noastră de friptură cu sos alb și ciuperci?

Extrem de simplu și rapid, mai ales dacă ai pregătit deja toate ingredientele. Se pune tigaia la încins și se rumenesc bucățile de carne pe ambele părți. Fiindcă noi am ales o tigaie Regis Stone Pan, atunci nici nu a mai fost nevoie să folosim ulei.

Adăugăm untul, ceapa și ciupercile tăiate după plac, răsfățăm totul cu vin și lăsăm la înăbușit până ce scade sosul obținut (în jur de 20-30 de minute).

La final se adaugă smântâna amestecată bine cu făina (punem cât dorim, până se obține consistența pe care o dorim la sos), se pune verdeață, sare și piper după gust și asta e tot!

Mâncarea a fost gata imediat, iar gustul sosului oferă cărnii o aromă delicioasă. Totul a fost posibil datorită tigăii Regis Stone Pan, care are un înveliș special, antiaderent, ce previne lipirea alimentelor. Am gătit friptura fără ulei, fără fum și fără urme de arsură care strică gustul fripturii. Baza din oțel inoxidabil distribuie uniform căldura și astfel, mâncarea noastră s-a făcut imediat, fără să fie nevoie să amestecăm de multe ori.

Tigaia Regis Stone este un ajutor ideal în bucătărie, fiindcă te ține departe de orice neplăcere și te lasă să savurezi din plin plăcerea gătitului. Chiar și concurenții de la emisiunea „Chefi la cuțite” s-au convins de calitatea acestui produs și profită din plin de calitatea oferită de produsele din gama Regis Stone!

Nu uita! Poți câștiga și tu o astfel de tigaie! Intră pe pagina de concurs, răspunde la o întrebare și asta e tot! Gătitul devine o adevărată plăcere atunci când ai un ajutor de nădejde în bucătărie!

Ultimele știri