Nu mai știi ce să gătești și pe cei dragi să-i uimești? Încearcă aceste Găluște de spanac cu urdă în sos de smântână, un delicios preparat ce va fi adorat și repetat!
Tot la capitolul găluște, Vlăduț, bucătarul de la Neatza, ne învață cum să preparăm Găluște cu sos de cașcaval.
Ingrediente pentru Găluște de spanac cu urdă în sos de smântână
- 250 g urdă sărată
- 250 g spanac
- 150 g de fulgi de ovăz
- 2-3 căței de usturoi
- 1-2 linguri cu făină
- 2 ouă
- sare și piper după gust
- Pentru sos
- 50 g unt
- 2 linguri făină
- 200 ml de vin alb sec
- 250 ml smântână de gătit
- 50 g parmezan ras
- nucșoară
- sare
- piper
Mod de preparare Găluște de spanac cu urdă în sos de smântână
Pentru prepararea găluștelor de spanac cu urdă, opăriți mai întâi spanacul în apă clocotită cu sare, apoi scurgeți-l bine și tocați-l fin.
Amestecați-l cu urda, fulgii de ovăz măcinați, usturoiul răzuit, potriviți gustul cu sare și piper și încorporați ouăle.
Dați compoziția la rece pentru 15-20 de minute.
După acest interval, modelați găluștele din spanac cu urdă, treceți-le prin făină și scufundați-le în apă clocotită cu puțină sare.
Fierbeți-le 10-15 minute, nu mai mult, apoi scoteți-le cu o spumieră.
Între timp, pregătiți sosul de smântână.
Topiti untul într-o tigaie adâncă și adăugați făina, ca la sosul bechamel.
Turnați, treptat, vinul și amestecați intens până se desface bine făina, apoi adăugați smântâna și parmezanul ras.
Potriviți gustul cu sare, piper alb măcinat și, opțional, nucșoară.
Adăugați găluștele de spanac cu urdă în sosul de smântână, decorați preparatul cu roșii cherry, frunze proaspete de spanac, rondele mici de chivas și poftă bună să aveți!