Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune, pentru deliciul de peste zi, rețeta Găluște cu sos de cașcaval, o nebunie de preparat, ușor de realizat, cu ingrediente puține.
Ingrediente pentru rețeta Găluște cu sos de cașcaval
Pentru găluște: 1 kg piure de cartofi albi, clasic 300 g făină 2 ouă medii sare piper Pentru sos: 750 ml lapte 200 g smântână dulce 100 g unt 200 g cașcaval emmentaler 200 g cașcaval gouda sare piper oregano busuioc Pentru servit: covrigi împletiți, cu sareMod de preparare pentru rețeta Găluște cu sos de cașcaval
Pentru prepararea găluștelor de cartofi, se amestecă piureul de cartofi, rece, cu făina, se încorporează ouăle și se asezonează compoziția cu sare și piper. Se lasă compoziția pentru găluște de cartofi la odihnit 10-15 minute. Se formează, apoi, biluțe cât mongile de ping pong și se fierb în apă clocotită cu sare, până se ridică la suprafață, la foc încet.
Pentru prepararea sosului de cașcaval, se pune laptele la fiert împreună cu smântâna dulce și untul, până începe să clocotească, apoi se stinge focul și se adaugă cele două tipuri de cașcaval, date pe răzătoare. Se lasă sosul să se tempereze, timp în care brânzeturile se topesc și se asezonează cu oregană și busuioc.
Covrigii se dau la cuptor, la 200 de grade, pentru 5-6 minute, pentru a deveni crocanți, apoi se rup în bucăți mici și se adaugă în sosul de cașcaval cu găluște de cartofi, pe post de crutoane.
Sperăm să vă încânte rețeta Găluște cu sos de cașcaval și să vă fie de folos!