Pentru zilele de vară caniculare, un gaspacho de castraveți este ideal pentru răcorire și hidratare.
Ingrediente pentru Gazpacho de castraveți
- 2 castraveţi proaspeţi
- 2-3 căţei de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- 400 g iaurt gros
- sare
- piper
- cuburi de gheaţă
- frunze de mentă
- mărar verde
- crutoane de pâine
- cremă de brânză
Mod de preparare Gazpacho de castraveți
Castraveții se curăță, de coajă și semințe, se toacă în cuburi și se adaugă în recipientul blenderului. Se adaugă frunze de mentă, usturoiul, uleiul de măsline și iaurtul și totul se transformă într-un sos cursiv. Se adaugă apoi cuburi de gheață și din nou se blendează. La final se potrivește gustul cu sare, piper și se adaugă mărar tocat.
Gaspacho de castraveți se servește rece cu crutoane de pâine tartinate cu cremă de bânză.
Cheesecake cu lămâie și topping de zmeură... Starter cu brânzeturi, legume și spanac...