Toamna, cu darurile ei minunate, ne oferă o largă inspirație în a prepara multitudinea de legume, specifice acestui anotimp, cum ar fi și aceste „Gulii umplute cu carne și sos de mărar”.
Ingrediente
- 4 gulii
- 400 g carne tocată, amestec (porc și vită)
- sare
- piper
- 2 legături de mărar
- 400 ml lapte
- 250 g smântână
- 200 g iaurt
- 150-200 g făină
- 100 g orez
- 1 legătură ceapă verde
- 1 legătură usturoi verde
Mod de preparare
Se curăță guliile și se scobesc în mijloc.
Se presară puțină sare în ele și se dau într-un clocot sau două, în apă cu puțină sare, apoi se scurg.
Carnea tocată se amesteca cu orezul, puțină sare, piper, ceapa tocată și mărar tocat.
Se vor umple guliile cu acest amestec și se dau la cuptor într-o tavă cu apă, pentru 30 de minute, sau până se prepară toate ingredientele.
Într-un vas, pe foc, se face sosul de mărar.
Se amestecă laptele cu smântâna, iaurtul, făina, sare și piper, la care se adaugă mărarul tocat și usturoiul tocat.
Se lasă sa fiarbă și se amestecă până se îngroașă ca un sos.
Guliile umplute se servesc cu acest sos.
Gnocchi cu piept de pui și sos de gorgonzola... Piept de rață glasat cu miere de salcâm și sos de piersici cu ghimbir...