Antena Căutare

Gulyas de vită, un preparat unguresc ce a devenit adorat și pe plaiul românesc

Gulyas de vită, un preparat gustos, în care paprika și ceapa sunt vedete.

Ingrediente

  • 1 kg ceapă
  • 1,200 kg rasol de vită, fără os
  • 3 ardei grași
  • 4 roșii mari
  • 1 foaie de dafin
  • Chimen măcinat
  • 150 ml vin roșu, sec
  • Piper
  • 1 lingură boia de ardei dulce
  • 1 kg cartofi
  • 1 varză potrivită
  • 150 g unt
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 250 ml oțet
  • 100 g zahăr
  • Sare
  • 250 ml ulei

Mod de preparare

Articolul continuă după reclamă

Se toacă ceapa mărunt și se pune la călit în ulei încins.

Se presară puțină sare, iar când este pătrunsă, se adaugă boiaua și se amestecă bine.

Se adaugă apoi carnea porționată în cuburi mai mari și se amestecă până aceasta își schimbă culoarea.

Se adaugă ardeiul tocat, roșiile, frunza de dafin, sare, piper, se lasă să fiarbă câteva minute, apoi se stinge cu vinul roșu.

Se lasă să fiarbă aproximativ 40 de minute

Între timp, se curăță cartofii, se taie în cuburi mai mari și se pun la fiert în apă cu sare.

Când sunt fierți, se scurg de apă.

Într-o tigaie se topește untul și se adaugă pătrunjelul tocat fin, apoi se stinge focul, se adaugă catofii scurși și se amestecă bine.

Varza se toacă fideluță și se freacă cu puțină sare.

Se face un dressing din oțet, apă și sare și se stropește varza cu el.

Când toate preparatele sunt gata, se vor așeza pe platouri.

Cotlete de miel în crustă de muștar cu ierburi... Lapte de pasăre, un desert cu gust de copilărie...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x