Gulyas de vită, un preparat gustos, în care paprika și ceapa sunt vedete.
Ingrediente
- 1 kg ceapă
- 1,200 kg rasol de vită, fără os
- 3 ardei grași
- 4 roșii mari
- 1 foaie de dafin
- Chimen măcinat
- 150 ml vin roșu, sec
- Piper
- 1 lingură boia de ardei dulce
- 1 kg cartofi
- 1 varză potrivită
- 150 g unt
- 1 legătură pătrunjel verde
- 250 ml oțet
- 100 g zahăr
- Sare
- 250 ml ulei
Mod de preparare
Se toacă ceapa mărunt și se pune la călit în ulei încins.
Se presară puțină sare, iar când este pătrunsă, se adaugă boiaua și se amestecă bine.
Se adaugă apoi carnea porționată în cuburi mai mari și se amestecă până aceasta își schimbă culoarea.
Se adaugă ardeiul tocat, roșiile, frunza de dafin, sare, piper, se lasă să fiarbă câteva minute, apoi se stinge cu vinul roșu.
Se lasă să fiarbă aproximativ 40 de minute
Între timp, se curăță cartofii, se taie în cuburi mai mari și se pun la fiert în apă cu sare.
Când sunt fierți, se scurg de apă.
Într-o tigaie se topește untul și se adaugă pătrunjelul tocat fin, apoi se stinge focul, se adaugă catofii scurși și se amestecă bine.
Varza se toacă fideluță și se freacă cu puțină sare.
Se face un dressing din oțet, apă și sare și se stropește varza cu el.
Când toate preparatele sunt gata, se vor așeza pe platouri.
Cotlete de miel în crustă de muștar cu ierburi... Lapte de pasăre, un desert cu gust de copilărie...