Ingrediente:
- 1 l lapte
- 500 ml smântână pt frișcă
- 100 m apă de flori
- 100 ml apă de trandafiri
- 1 pâine toast
- 500 gr zahăr
- 200 gr făină
- 25 gr drojdie
- 200 gr amidon
- 10 gr praf de copt
- 2 gr șofran
- 2 banane
- 1 pepene galben
- 100 gr fistic crud
- 200 ml sirop dude
- 50 gr miere
Mod de preparare:
Într-o cratiță mică, se pun la fiert laptele și frișca, cu 300 gr zahăr. Când începe să fiarbă, se adaugă miezul de pâine.
Separat, într-un castron, se dizolvă 100 gr amidon în apă de flori și cea de trandafiri, se adaugă peste compoziția de lapte. Se amestecă în continuu, când se îngroașă compoziția, se ia de pe foc.
În altă cratiță, se dizolvă restul de amidon în siropul de dude, se transferă pe foc și se amestecă în continuu, când se îngroașă compoziția, se ia de pe foc. Se lasă la răcit.
Drojdia se dizolvă în puțină apă caldă cu zahăr și se lasă să se activeze. Făina se amestecă cu praful de copt și zahărul, apoi se adaugă drojdia și se amestecă. Se adaugă apa treptat până se obține o compoziție mai groasă, dar lichidă.
Se pune la încins o tigaie, cu ajutorul inelelor de formă se toarnă din compoziție și se coc până devin rumene.
Se curăță bananele și pepenele și se taie cuburi potrivite.
Se formează coșulețe din katayef care se vor umple cu cremă de lapte kashta, se garnisesc cu fistic tocat grosier, jeleu de dude și cuburi de fructe, și se însiropează cu miere.
Poftă bună!
Rețetă pregătită de AL HAMOUI MDH MOUMEN.