- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Despre semințele de chia se știe deja că au multiple beneficii pentru sănătatea organismului și pot fi incluse în diverse preparate absolut delicioase.
Combinate cu fructe și aromate după gust, pot fi consumate ca și mic dejun, sau ca desert, după preferințe.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Budincă de chia cu banane și zmeură:
- 150 gr semințe de chia
- 500 ml apă, pentru hidratat
- banane
- zmeură
- afine
- ciocolată amăruie cu 85 % cacao
- miere
- scorțișoară
Cum procedăm pentru a pregăti Rețeta Budincă de chia cu banane și zmeură
Semințele de chia se pun într-o sită deasă și se clătesc în mai multe ape reci, până când apa devine cristalină.
Apoi, se pun într-un bol, se toarnă apa peste ele și se lasă la hidratat de seara până dimineața, sau pentru 5-6 ore. În acest timp, semințele de chia absorb toată apa și capătă textură de jeleu, sau de budincă.
Bananele și zmeura se trec prin blender și se amestecă cu semințele de chia hidratate.
Citește și: Rețeta Budincă de pâine cu banane caramelizate și frișcă
Se adaugă miere după gust și puțină scorțișoară pentru aromă.
Budinca de chia se decorează cu ciocolată răzuită, cu semințe de rodie, afine și zmeură și se servește ca mic dejun, sau ca și desert.
Citește și: Rețeta Budincă de orez cu lapte de cocos și caramel cu aromă de portocale
Este delicioasă, ușor de preparat și, mai ales, sănătoasă!
Spor și poftă bună!
Pentru mai multe detalii și sfaturi de la Vlăduț, nu ezitați să accesați materialul video de mai jos: