Căutare Live

Cea mai delicioasă rețetă de post! Budincă de orez cu lapte de cocos și caramel cu aromă de portocale - Reţeta lui Vlăduţ

Pentru că este vineri este zi de desert! Vlăduţ, bucătarul de la Neatza a pregătit cea mai delicioasă rețetă de post: Budincă de orez cu lapte de cocos și caramel cu aromă de portocale.

Budincă de orez cu lapte de cocos și caramel cu aromă de portocale

Foarte aromat și delicios acest desert de post, îndrăgit de toți iubitorii de dulce și foarte aspectuos așa asamblat în cupe de sticlă!

Ce ne trebuie pentru Rețeta Budincă de orez cu lapte de cocos și caramel cu aromă de portocale:


  • 300 gr orez cu bob rotund
  • 900 ml apă
  • 300 ml lapte de cocos
  • 2 portocale
  • fulgi de cocos
  • un praf de sare
  • zahăr, după gust
  • Pentru glazură:
  • 250 gr zahăr
  • sucul de la două portocale
  • Pentru decor:
  • felii de portocale deshidratate

Rețeta Budincă de orez cu lapte de cocos și caramel cu aromă de portocale - Mod de preparare

Orezul, bine clătit în apă rece, se pune la fiert în trei părți de apă și se lasă să fiarbă până se hidratează și absoarbe toată apa.

Se adaugă laptele de cocos, fulgii de cocos, un praf de sare și zahăr după gust și se mai lasă la fiert până absoarbe și laptele de cocos și se transformă într-o budincă groasă.

Citește și: Rețetă de desert oriental pentru un weekend de poveste

Pentru glazură, se caramelizează zahărul până capătă culoarea chihlimbarului, amestecând continuu pentru a nu se arde. Se adaugă zeama de la două portocale și se mai lasă sosul caramel să fiarbă la foc mic, până ajunge la o consistență ca a mierii de albine.

Orezul cu lapte de cocos se porționează în cupe de sticlă, se lasă să se tempereze ușor și se glazurează cu caramelul cu aromă de portocale.

Citește și: Cum se prepară o delicioasă Tartă de orez cu lapte

Citește și
Chef Sorin Bontea a mers prima dată în Grecia cu ocazia filmărilor „Chefi fără limite”. Juratul și-a schimbat radical părerea
Chef Sorin Bontea a mers prima dată în Grecia cu ocazia filmărilor „Chefi fără limite”. Juratul și-a schimbat radical părerea
Chef Sorin Bontea a mers prima dată în Grecia cu ocazia filmărilor „Chefi fără limite”. Juratul și-a schimbat radical părerea
Virginia Rogin revine pe micile ecrane în serialul Adela de la Antena . Ce rol va avea
Virginia Rogin revine pe micile ecrane în serialul Adela de la Antena . Ce rol va avea
Virginia Rogin revine pe micile ecrane în serialul Adela de la Antena . Ce rol va avea
chef iosif stefanescu
Cine e chef Iosif Ștefănescu, simpaticul co-prezentator al emisiunii Chefi fără limite de la Antena 1
Cine e chef Iosif Ștefănescu, simpaticul co-prezentator al emisiunii Chefi fără limite de la Antena 1
Mai multe articole

Pentru decor, se feliază trei portocale, se așază feliile pe hârtie de copt și se deshidratează la cuptor, la 150 de grade.

Un desert de post, gustos și îndrăgit de toți!

Rețetă de paste cu sos pesto din leurdă și nuci, perfectă pentru perioada de post... Rețetă de maia naturală preparată în casă. Ce ne trebuie și care sunt pașii de urmat pentru a prepara maia?...
Ultimele știri