Te-ai săturat de mâncarea obișnuită și vrei să încerci ceva cu adevărat nou? Atunci e cazul să înveți să faci și tu o salată arăbească!
Se cheamă „fatuș” (fatoush) și se face imediat, cu doar câteva ingrediente.
Ai nevoie de:
- roșii
- castraveți
- ceapă (de preferat, verde)
- ridichi
- frunze de mentă (sau mentă pulbere, la plic)
- câteva frunze de salată
- ulei de măsline
- pătrunjel
- lipii libaneze
- lămâie
Articolul continuă după reclamă
Cum se face:
Se toacă ingredientele și se adaugă frunze de mentă și pătrunjel, lămâie, ulei de măsline și sare, după gust. Lipiile se prăjesc direct pe ochiul de la aragaz până devin crocante. Apoi se rup în bucăți și se presară peste salată.
Poftă bună!
Deliciu de cartofi răsfățați cu bacon și cașcaval! Rețeta e simplă și ușor de pregătit, dar efectul este spectaculos!... Lipia libaneză, un deliciu de care nu te mai saturi! Zece idei de sandvișuri gustoase, în stil arăbesc!...