Ingrediente
- 1 kg de momițe
- 2 L smântână lichidă, 40%
- 1 kg ciuperci pleurotus
- 1kg ciuperci de pădure
- cognac sau armagnac
- vin alb sec
- 1kg foie gras
- 1kg ficăței de pui
- 500 g cartofi charlotte
- baby legume (morcovi, zuchinni, sparangel etc)
- 250 ml ulei de măsline
- migdale efilat (taiate felii)
- zahăr
- sare
- diverse spicy (cumin, sofran etc)
- 5-600 g unt
Mod de preparare
Preparare momițe
Momițele se fierb în apă cu sare, apoi se taie în felii.
Se trag ușor la tigaie pe ambele părți până se rumenesc, apoi se prepară la cuptor pentru maxim 10 minute, la 180 de grade.
Preparare sos
Ciupercile se prăjesc in unt, apoi se adaugă smântâna și puțin coniac si se lasă sa se prepare până când sosul se reduce, apoi se strecoară ciupercile, iar sosul se păstrează.
Preparare royale de foie gras
Foie gras și ficățeii se trag la tigaie în unt, apoi se adaugă smântâna, se mai lasă puțin pe foc și se trece apoi prin blender și prin sită, obținând o cremă fină.
Legumele se blanchează, apoi se scot în apă cu gheață și pe urmă se trag separat la tigaie, în ulei, asezonate cu mirodenii: morcovii cu cumin, zucchinnii și sparanghelul cu șofran.
Ciupercile pleurotus se trag la tigaie în unt, apoi se flambează cu puțin coniac.
Cartofii se fierb în coajă, apoi se scobesc de interior și se umplu cu royale-ul de foie gras.
Se servesc toate aceste preparate îmreună, presărate cu migdale și sosul oprit.
Piept de curcan cu orez basmati și sos de avocado... Vargabéles cu afine și sos de mentă...