Ingrediente
- 700 g mușchi de miel
- 1 dovleac
- 4 baby morcovi
- 2 portocale
- 6 ardei kapia
- 2 sfecle crude
- 200 g fistic crud
- 200 g migdale
- 100 g susan negru
- o căpățână usturoi,
- 2 cepe
- foi de dafin,
- mentă
- cimbru
- 1 lămâie
- 250 g unt
- 200 ml vin roșu, sec
- sare gronjoasa de mare
- piper boabe
- 3 steluțe anason
- ulei de măsline
- o cutie microgreens
- 2 bucăți spate de pui
- 200 gr bulion
- 2 bucăți esalota
- 100 ml oțet balsamic
- chimen
- o țelină
- o vanată
- ulei de floarea soarelui
Mod de preparare
Mușschiulețul de miel se fasonează, iar resturile se folosesc la glaze-ul de miel.
Se marinează pentru 30 de minute cu un baiț din: mentă tocată mărunt, sare, piper, zeama de lămâie, usturoi, cimbru, ulei de mîsline, iar înainte de gătire va fi clătit.
Se fierbe spatele de pui în apă cu sare, apoi, zeama se pune peste resturile de miel cu ceapă, țelină, usturoiul și ierburile aromate, trase la tigaie și stinse cu puțin vin roșu, sec.
Dovleacul, curățat și tocat în cuburi se trage la tigaie cu usturoi și salota, apoi se adaugă apă și se fierbe până se pătrunde.
Sfecla se coace în cuptor, apoi se curăță se taie în sferturi și se trage la tigaie cu oțet balsamic și unt.
Morcovii se blanșează, apoi se trag la tigaie cu zeamă de portocală și chimen.
Ardeiul se blanșează și se trece prin blender cu un căței de usturoi, după care se prepară pe foc încet, până se formează un sos.
Glaze-ul de miel, după ce s-a redus la jumătate, se strecoară și se mai fierbe până se reduce consistent.
Vânăta se taie în fâșii cu ajutorul unui peeler și se prăjește în ulei de floarea soarelui.
Se pune o tigaie la încins, se topește un cub de unt care se aromatizează cu un cățel de usturoi strivit, o crenguță de cimbru și se rumenește în acesta, carnea de miel marinată.
Apoi se continuă gătirea cărnii la cuptor, în puțin ulei de măsline și se trece prin mixul de migdale, fistic și semințe de susan negru.
Se va porționa, apoi și se va sevi alături de garnitură.
Vargabéles cu afine și sos de mentă... Musaca grecească...