- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Este de senzație rețeta Muschiuleț de porc cu sos de curry și chutney de ceapă cu salsa de trufe, poți cuceri cu ea orice mofturos!
Ingrediente pentru rețeta Muschiuleț de porc cu sos de curry și chutney de ceapă cu salsa de trufe
- 4 buc. mușchiuleț de porc/300 g fiecare
- 1 kg iaurt grecesc
- 30 g oregano uscat
- 200 ml ulei de măsline
- 200 ml ulei de floarea soarelui
- 1 căpățână usturoi
- Sare
- Piper
- 150 g cimbru citron
- 200 ml fresh de lămâie
- 50 g curry
- 500 ml smântână pentru frișcă
- 300 ml lapte de cocos
- 200 ml suc de ananas
- 150 g miere
- 50 g amidon alimentar
- 1 kg cartofi
- 1 l lapte
- 300 g unt cu peste 80% grăsime
- 150 g salsa de trufe
- 1 kg ceapă roșie
- 400 g zahăr brun
- 200 ml oțet balsamic
- 50 g miere
- Microplante și flori comestibile pentru decor
Mod de preparare pentru rețeta Muschiuleț de porc cu sos de curry și chutney de ceapă cu salsa de trufe
Se amestecă iaurtul grecesc cu cimbru citron, zeama de lămâie, usturoiul pisat, oregano, sare, piper, ulei masline și se face o marinadă în care se lasă mușchiulețul de porc pentru 20 de minute.
Apoi, se împachetează fiecare bucată separat, mai întâi în folie de plastic, apoi în folie de aluminiu, se rulează strâns și se fierb în apă pentru 20 de minute.
Cartofii se curăță, se toacă cuburi, apoi se fierb în lapte cu sare. Se scurg și se pasează cu unt, se trec prin sită și se amestecă cu salsa de trufe.
Pentru prepararea sosului de curry se pune smântâna în amestce cu lapte de cocos la fiert. Se adaugă praful de curry și sucul de ananas și se lasă să se reducă consistent. Apoi se potrivește gustul cu sare și miere și se îngrăașă sosul cu puțin amidon.
Pentru chutney se taie ceapa julliene și se caramelizează în zahărul brun, topit, pana își schimbă culoarea. Se stinge cu oțet balsamic și se lasă să fiarbă până se îngroașă ca o dulceață. La final, se potrivește gustul cu sare și miere.
Muschilețul după ce este fiert se scoate și se rumenește la tigaie în puțin unt, până devine auriu. Se așază toate preparatele pe farfurie și se servesc decorate cu microplante și flori comestibile.
Rețeta Ardei rocoto umpluți... Rețeta Bezea cu crema de vanilie, kranz de caramel și nuci...