- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente pentru Rețeta Negresă cu pere fierte în şampanie şi sos din fructe de pădure
- 150 g ciocolată neagră 70%
- 150 g ciocolată cu lapte
- 250 g unt/margarină de copt
- 150 ml lapte
- 300g făină
- 250 g zahăr
- 4 ouă
- praf de copt
- zahăr vanilat
- 100 g ciocolată cu lapte pentru glazură
- 50 g ciocolată albă
- 3 pere
- 1 șampanie demidulce
- 150 g zahăr
- 250 ml apă
- 75 g fructe de pădure (pot fi congelate)
- 10 g zahăr
- apă
- 10 g amidon
- mentă proaspătă
- lămâie
Mod de preparare pentru Rețeta Negresă cu pere fierte în şampanie şi sos din fructe de pădure
1. Preparare negresă
Se pune ciocolata într-un vas, pe baie de aburi, pentru a se topi.
Se freacă margarina cu untul, apoi se adaugă ouăle.
Ciocolata se amestecă din când în când.
Peste compoziția de margarină, unt și ouă se adaugă ciocolata topită, amestecând cu telul, apoi se adaugă praful de copt și zahărul vanilat.
Adăugăm făina și laptele, treptat, până obținem compoziția dorită.
Punem aluatul în tavă si dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 grade, timp de 30-35 minute.
2. Preparare pere fierte în sampanie.
Într-o cratiță, pe foc, punem șampania, zahărul și apa.
Se decojesc perele și se stropesc cu lămâie pentru a nu oxida.. Se pun perele în șampanie pentru 40 de minute.
3. Preparare sos din fructe de pădure.
Într-o cratiță micuță se pun fructele de pădure cu două linguri de apă si o lingură de zahăr.
Se lasă pe foc apoi se adaugă puțină șampanie de la pere.
Apoi se ia puțin sos, se amestecă cu amidonul și se adaugă peste fructele de pădure de pe foc. Amestecăm pînă cand sosul se omogenizează, și se ingroașă.
Timp de preparare: 60 minute.
Balotină din piept de pui cu umplutură de porc şi fistic şi garnitură din mazăre şi sos de cătină... Rețeta Ton cu susan, mango, varză şi castravete...