Când amintirile copilăriei ne năpădesc, un orez cu lapte cremos și aromat ne va face să ne simțim din nou un copil iubit și răsfățat.
Ingrediente
- 250 g orez cu bob rotund
- 750 ml lapte
- 50 g unt
- 1 praf sare
- 100 g zahar
- 1 linguriță scorțișoară
- 3 lingurițe esență de vanilie
- dulceață de vișine
Mod de preparare orez cu lapte cremos și aromat
Orezul se clătește cu apă rece și se pune la fiert în apă rece, cât să fie acoperit.
Se lasă să fiarbă până absoarbe apa, apoi se adaugă laptele fierbinte și puțină sare.
Se lasă să fiarbă până absoarbe laptele, iar spre final de fierbere se adaugă zahărul, untul, esența de vanilie și puțină scorțișoară.
Orezul se porționează în boluri, se pudrează cu scorțișoară și se decorează cu dulceață de vișine.
Se servește atât cald cât și rece.