Panna Cotta de iaurt cu pișcoturi și sos de mentă este un desert rafinat, gustos și foarte aromat, potrivit pentru musafirul diplomat.
Ingrediente
- 250 g iaurt cremos
- 250 g frișcă lichidă
- sucul de la o portocală
- 150 g zahăr
- 5 g gelatină
- pișcoturi
- Pentru sos:
- frunze de mentă
- 100 ml frișcă lichidă
- 50 g zahăr cu aromă de vanilie
- alune prăjite pentru decor
Mod de preparare panna cotta de iaurt cu pișcoturi și sos de mentă
Mai întâi se hidratează gelatina în sucul de la o portocală, apoi se diluează la bain marie.
Se mixează frișca lichidă, dar nu până devine fermă.
Se mixează iaurtul cu zahărul până acesta se diluează, apoi se amestecă cu frișca bătură și se toarnă în fir subțire gelatina diluată.
Se omogenizează bine compoziția și se porționează în boluri.
Se dă la rece pentru cel puțin 30 de minute.
Pentru sosul de mentă se rup frunzele de mentă și se adaugă în blender.
Peste ele se adaugă frișca lichidă și se transformă totul într-un sos cremos, care se îndulcește după gust cu zahăr.
Se răstoarnă panna cotta de iaurt pe farfurie, se așază două pișcoturi lângă ea, iar peste ele se toarnă din belșug, sos de mentă.
Se decorează cu alune prăjite.
Cremă din brânză de capră. Un aperitiv rece cu gust bun și aspect plăcut, demn de mesele festive!... Cod negru pane, cu sos alb și cartofi natur. O combinație perfectă pentru o masă copioasă...