Ingrediente
- 1 kg brânză de vaci, proaspătă
- 6 ouă
- 1 kg făină albă
- 500 g zahăr
- 1 plic praf de copt
- 500 g smântână
- 250 ml frișcă lichidă
- 1 l ulei de floarea soarelui
- 1 lămâie
- 1 portocală
- 38 ml esență de migdale
- migdale crude
- un borcan dulceață de afine
- puțină mentă proaspătă
- 4 flori comestibile
Mod de preparare
Se amestecă brânza cu puțină sare și 250 g zahăr, se încorporează ouăle, 250 g smântână, coajă rasă de lămâie și portocală, suc de lămâie și portocală, iar la final, se încorporează făina amestecată cu praful de copt.
Se frământă un aluat ferm care se lasă la odihnit 20-30 de minute, apoi se formează gogoșele care se prăjesc în baie de ulei încins.
Din restul de smântână, frișca lichidă, zahăr și esență se prepară un sos prin mixarea acestora.
Se așază gogoșelele pe farfurie, iar peste ele se toarnă sosul de frișcă, dulceață de afine și se decorează cu migdale, mentă și flori comestibile.
Cod cu năut, broccoli și sos de beurre blanc... Iaurt cu avocado și lămâie...