Antena Căutare

Păstrav la cuptor: Rețeta lui Jamie Oliver, gata în 30 de minute

Pentru atunci când avem poftă să servim pește, păstrăvul este una din primele opțiuni, pentru că este mai cel mai bogat în Omega 3. Una dintre rețetele preferate este Rețeta de Păstrăv la cuptor, după Rețeta lui Jamie Oliver, gata în 30 de minute.

Păstrav la cuptor: Rețeta lui Jamie Oliver, gata în 30 de minute
Păstrav la cuptor | pixabay

Peştele reprezintă o sursă bună de proteine şi acizi graşi Omega 3, depre care știm deja că au un important rol în a reduce nivelul de colesterol și a menţine inima sănătoasă. Din păcate, nu toate sortimentele sunt sănătoase.

Ceea ce mai știm este că toţi peştii conţin mercur, dar în cantitâți diferite, iar pentru a nu ne periclita sănătatea, trebuie să alegem un sortiment de peşte, astfel încât balanţa să încline în favoarea acizilor graşi Omega 3 şi în defavoarea mercurului. Dintre aceastea, pentru rețeta noastră am ales păstrăvul și am preparat-o inspirându-ne după una dintre rețetele celebrului bucătar Jamie Oliver.

Păstrăvul se prepară rapid pentru că se pătrunde ușor, nu-ți trebuie mai mult de 30 de minute, cu garnitură cu tot și cu timp de pregătire.

Iată ce ne trebuie pentru Păstrav la cuptor: Rețeta lui Jamie Oliver, gata în 30 de minute:


  • 4 fileuri de păstrăv, sau 2 păstrăvi eviscerați
  • sare și piper
  • puțin ulei de măsline
  • 1-2 lămâii
  • câteva felii subțiri de bacon
  • ceapă verde și pătrunjel verde

Cum preparăm Păstrav la cuptor: Rețeta lui Jamie Oliver, gata în 30 de minute?

Luăm o tavă de cuptor și o ungem cu puțin ulei.

Fileurile de păstrăv le stopim cu foarte puțin ulei de măsline, cu zeamă de lămâie și le condimentăm doar cu sare și piper. Le așezăm în tavă, cu partea cu piele în jos.

Citește și: Rețeta Păstrăv gustos și aromat în tigaie grill

Deasupra fileurilor de păstrăv așezăm fâșii de bacon și presărăm rondele de ceapă verde și frunze de pătrunjel verde.

Dăm tava la cuprtor, la temperatură medie, până când păstrăvul este bine pătruns, iar feliile de bacon devin crocante, lăsându-și savoarea deasupra bucăților de pește.

Pentru garnitură putem prepara cartofi natur, sau legume la abur, orez, paste, etc.

Citește și: Gătește pește fără miros în casă! O rețetă simplă și rapidă, cu care nu dai greș niciodată!

O rețetă de păstrăv pe cât de simplă și rapidă, pe atât de gustoasă și sănătoasă!

Spor și poftă bună!

Plăcintă cu mere. Rețeta tradițională pas cu pas... Înghețată de casă. Top cele mai bune 3 rețete pentru copii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x