Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:00iUmor

Pături cu brânză și jumări, o rețetă de bulz reinterpretată

Nimeni nu va refuza așa pături cu brânză și jumări! Este o rețetă de bulz reinterpretată.

Pături cu brânză și jumări, o rețetă de bulz reinterpretată

Nimeni nu va refuza așa pături cu brânză și jumări! Este o rețetă de bulz reinterpretată.


Ingrediente pentru Pături cu brânză și jumări

  • 1 kg mălai
  • apă
  • sare
  • 200 g slănină afumată
  • 500 g bacon feliat subțire
  • 500 g brânză frământată, de oaie
  • 500 g smântână

Mod de preparare Pături cu brânză și jumări

Punem 2 l de apă cu sare la fiert, iar când începe să fiarbă, adăugăm mălaiul în ploaie și amestecăm continuu până avem o mamaligă de consistența dorită.

Prăjim slănina tăiată cubulețe până devine crocantă.

Așezăm îi boluri, în straturi alternative: mamaligă, brânză, jumări, brânză și ultimul strat de mămăligă.

Scoatem mamaliga astfel pregătită și o învelim în felii de bacon după care o mai dăm la cuptor pentru 5 minute.

Video