Ingrediente
- 1 kg piept de curcan dezosat
- 200 g bacon
- 800 g orez basmati
- 200 g parmezan
- 2 ardei roșii
- 10 buc. sparanghel
- 1 vânătă
- 2 avocado
- 500 g smântână de gătit
- 2 lămâi
- 30 g cimbru
- 30 g oregano proaspăt
- sare
- piper
Mod de preparare
Se curăță avocado, se taie în cuburi și se pune la fiert în puțină apă, apoi se adaugă smântâna de gătit, sare, piper, zeamă de lămâie și se lasă să fiarbă până se pătrunde bine.
Între timp, se fierbe și orezul în modul clasic, în apă clocotită, pentru 16 minute.
Se taie sparanghelul în bucăți mai mici, care se sotează în ulei de măsline și se asezonează cu sare, piper și oregano.
Pieptul de curcan se porționează în bucăți de aproximativ 150-200 gr și se rumenesc la tigaie în ulei de măsline, condimentându-se cu sare, piper, busuioc și oregano, apoi se prepară la cuptor pentru 8-10 minute la 180 de grade, împreună cu niște felii de bacon.
Avocado fiert, se trece prin blender împreună cu sosul în care a fiert, apoi se trece prin sită, obținând un piure fin.
Orezul fiert, se adaugă peste legumele sotate și se mai prepară împreună pentru 2-3 minute.
Din parmezan se prepară niște chipsuri pentru decor.
Se montează farfuriile cu preparatele respective.
Pui cu sos alb, semințe și legume aromatizate la tigaie... Momițe de vițel, cremă de armagnac, ciuperci pleurotus crocante și legume fondante...