Piept de curcan umplut\piure de păstârnac cu cartofi dulci, curcuma şi nucşoară

Pieptul de curcan se transeaza, se bate cu ciocanul foarte putin, dupa care se unge cu putin ulei masline, se condimenteaza cu sare, piper.

Ingrediente

  • Piept de curcan 800 gr.
  • Curmale uscate 200 gr.
  • Smochine uscate 200 gr.
  • Caise uscate 200gr.
  • Prune uscate 200gr.
  • Portocala 1 bucata.
  • Unt 200gr
  • Ulei masline 200ml
  • Sare
  • Piper
  • Busuioc proaspat 50gr.
  • Rozmarin proaspat 50gr
  • Civas 10gr
  • Valeriana proaspata 5gr
  • Portocale rosii 600gr
  • Pastarnac 700gr
  • Cartof dulce 300gr
  • Smantana de gatit 200ml
  • Curcuma 5gr
  • Nucsoara 1 buc.
  • Zahar brun 50gr
  • Miere 50 gr
  • Piper boabe
  • Vin alb 100 ml

Mod de preparare

1. Pieptul de curcan se transeaza, se bate cu ciocanul foarte putin, dupa care se unge cu putin ulei masline, se condimenteaza cu sare, piper.

2. Separat, se toaca fructele uscate si se trag putin la tigaie cu unt. Inainte de a umple pieptul de curcan cu aceste fructe, se pune putin busuioc verde. Se umple pieptul de curcan, apoi se unge cu miere, se condimenteaza cu rozmarin, boabe de piper, vin alb si se baga la cuptor.

3. Se curata pastarnacul, cartoful dulce si se pun la fiert. Dupa ce s-au fiert legumele, se scurg, se trec prin presa de piure, se adauga untul, smantana, putina nucsoara, curcuma, sare si piper, apoi se omogenizeaza bine compozitia.

4. Se taie o felie de portocala si se caramelizeaza in putin zahar, intr-o tigaie.

5. Se prepara un sos de portocale rosii care va acompania carnea de curcan.

6. Se monteaza preparatul.

Ultimele știri