Ingrediente
- 4 bucăți piept de rață
- 1 kg varză
- 1 rodie
- 50 gr unt
- 100 ml vin rose
- 50 gr miere
- 50 ml oțet balsamic
- 100 ml nectar de mere
- 500 g cartofi
- 100 gr sare
- 50 gr piper
- 1 portocală
- 1 lămâie
- 10 gr chimion
- 100 ml lapte
- Microplante: năut, ridichi, fasole
- Flori comestibile
Mod de preparare
Pieptul de rață se fasonează și se crestează pe partea cu piele, apoi se trage la tigaie, pe partea cu piele, până când pierea devine ușor crocantă.
Se asezonează cu rozmarin, sare și piper, apoi se transferă într-o tavă, cu partea cu piele în sus și se dă la cuptor pentru 8 minute, la 220 grade.
Se testează cu o sondă termometru, pentru a avea 62 grade la interior.
Varza se toacă fideluță și se pune la fiert cu lapte și apă, sare, piper și chimion.
După ce este bine fiartă, se trece prin blender, apoi prin sită.
Se topește untul, se adaugă vinul, mierea, oțetul balsamic, puțin nectar de mere și se lasă la fiert până se reduce consistent.
După stingerea focului, se adaugă semințele de rodie și se lasă la infuzat.
Cartofii se coc în coajă, presărați cu sare.
Se servește pieptul de rață cu sosul de rodie și piureul de varză, decorate cu microplante și flori comestibile.
Piept de cocoșel umplut cu roșii confiate și pulpă cu piure de conopidă, sos de gorgonzola și sos de pătrunjel... Lingouri de ciocolată cu piure de piersici și cremă de mascarpone...