O combinație delicioasă de ingrediente într-o rețetă de excepție: „Piept de rață în crustă de migdale cu sos de zmeură, piure de cartofi dulci și o salată fresh”!
Poate încercați și această delicioasă rețetă: „Piept de rață cu piure de păstârnac și sos de vișine”, sau, de ce nu, această rețetă „Piept de rață cu sos de portocale și piure de sfeclă roșie”!
Ingrediente pentru Piept de rață în crustă de migdale cu sos de zmeură, piure de cartofi dulci și o salată fresh
- 600 g piept de rață
- sare
- piper
- 200 g unt
- 500 g cartofi dulci
- 200 ml smântână de gătit
- un praf de nucșoară
- 1 mango
- 3 ridichi roșii
- 1 fenicul
- 1 legătură baby morcovi
- 1-2 linguri zahăr brun
- ulei de măsline
- oțet balsamic
- 250 g zmeură
- 50 g zahăr
Mod de preparare Piept de rață în crustă de migdale cu sos de zmeură, piure de cartofi dulci și o salată fresh
Se crestează bucățile de piept de rață pe partea cu piele și se condimentează cu sare și piper.
Se așază într-o tigaie rece, pe partea cu piele și se pune tigaia la foc mediu, până pielea devine crocantă (aproximativ 4-5 minute).
Se întorc și se rumenesc pe cealaltă parte pentru alte 2-3 minute.
Apoi se continuă prepararea bucăților din piept de rață la cuptorul încins la 180 grade, pentru aproximativ 5 minute.
Se scot din cuptor și se acoperă cu folie, lăsându-le așa la odihnit 5 minute, apoi se pot porționa.
Se curăță cartofii dulci, se taie în cuburi și se fierb în apă cu sare. Apoi se scurg și se pasează, se adauga unt și smântână pentru cremozitate.
Zmeura se fierbe cu zahărul și puțină apă, apoi se trece prin blender și prin sită, pentru a realiza un sos fin.
Legumele se taie în franjuri și se caramelizează în puțin zahăr brun, apoi se amestecă cu bucăți de mango și se asezonează într-o salată fresh, cu sare, piper, ulei de măsline și oțet balsamic.