- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Gustos și foarte sățios acest Piept de pui evantai, servit cu cartofi franțuzești, perfect mai ales pentru o masă de weekend în familie!
Ingrediente pentru Piept de pui evantai, servit cu cartofi franțuzești
- 1 kg piept de pui dezosat
- 1,2 kg cartofi
- 500 g dovlecei
- 500 g ciuperci champingnon
- 300 g ardei gras roșu
- 300 g ardei gras portocaliu
- 300 g ardei gras verde
- 400 g unt cu 82% grăsime
- 1 l lapte cu 3,5% grăsime
- 300 g ghimbir proaspăt
- 400 g lămâi
- 1 kg portocale
- 400 g lime
- 500 g miere
- 500 g mix de salate( valeriană, baby spanac, rucola)
- 250 ml șampanie
- 250 g mozzarella
- Oregano uscat
- Sare
- Piper alb
- 4 ouă
- 1 l frișcă lichidă
- 500 ml sirop de vișine
- 500 ml oțet balsamic
- 300 ml oțet de mere
- 300 ml oțet de struguri
- 150 ml oțet de orez
- 500 g zahăr tos
- 100 g făină
- 100 g usturoi
- Flori comestibile
- Garam masala
- Fulgi de chili
- Legume deshidratate
- Lemon grass
- Muștar de Dijon
Mod de preparare pentru Piept de pui evantai, servit cu cartofi franțuzești
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se așază pieptul de pui, crestat, dovleceii, ciupercile și ardeii, se asezonează cu sare, piper, oregano, garam masala, lemon gras peper, madras, legume deshidratate și ulei de măsline, și se dau la cuptor timp 35 minute la temperatura de 170 grade.
Cu 5 minute înainte de stingerea focului, se va adăuga cu mozzarella.
Cartofii se fierb, se blendează cu unt, lapte, sare, ouă și muștar de Dijon.
Sosul pentru pui se prepară cu unt, lapte, făină, șampanie și frișcă lichidă. Se topește untul, se adaugă făina și se stinge cu șampania, apoi se adaugă laptele fierbinte și la final frișca lichidă. Se asezonează cu sare și piper.
Salata se vaasezona cu un dressing din ghimbir, zeamă de lămâie, lime, portocală și miere.
Toate tipurile de oțet, împreună cu siropul de vișine, se transformă într-o reducție de oțet prin fierbere, timp de 50 de minute, la care se va adăuga zahăr, miere si fulgi de chilli.
Când toate preparatele sunt gata, se așază pe farfurii și se servesc.
Somon în sos de lămâie cu couscous, morcovi și sparanghel... Rețetă delicioasă de Tort Mascotă...