Ai poftă de ceva dulce şi vrei să încerci o reţetă nouă? Iată prăjitura "Buturugă", un desert delicios şi uşor de făcut!
INGREDIENTE:
5 oua
150 g zahar
80 g cacao
1 lingura de ulei
4 linguri de faina
1 lingurita bicarbonat de sodiu
Crema de ciocolata:
400 g ciocolata
300 ml frisca lichida
MOD DE PREPARARE:
Galbenusurile se amesteca impreuna cu zaharul, apoi se adauga cele 80 g de cacao, lingura de ulei si bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie. Albusurile se bat spuma si se toarna peste galbenusuri. Se presara putin cate putin si faina, amestecand cu o spatula, ca sa se omogenizeze usor. Amestecul obtinut se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor timp de 20 de minute. Cand aluatul este scos din cuptor, se ruleaza usor si se acopera cu un servet umed.
Se topeste ciocolata la foc mic, apoi se pun 200 g de frisca lichida peste ea. Cand ajung la punctul de fierbere, se opreste focul si se amesteca si cu restul de 100 g de frisca batuta. Jumatate din crema de ciocolata se intinde pe intreaga suprafata a blatului, apoi se ruleaza din nou. Cealalta jumatate se intinde pe deasupra, pe post de glazura. Pofta buna!